Home » Blogteksten

Blogteksten

Omdat jouw bezoekers meer willen zien dan de standaard webpagina's

Het is zover; jouw nieuwe of geoptimaliseerde website is “live”. Vol trots deel je het nieuws met de wereld, en terecht. 

Nu zijn we inmiddels een maand verder en er gebeurd niet meer zoveel. Binnen jouw vakgebied gebeurd echter van alles. Veranderingen en ontwikkelingen waar jij niet alleen een mening over hebt. Nee, als professional heb jij een visie. Mijn vraag aan jou: waarom deel je die visie niet? 

Is het omdat je geen tijd hebt om een stuk tekst te produceren? Is het, omdat je bang bent dat je niet meer vernieuwend bent, omdat je concurrenten al eenzelfde soort bericht hebben gepubliceerd? 

Regelmatig een blog schrijven is een klus waar tijd in gaat zitten, toch is het onmisbaar om jouw site naast vindbaar ook “levend” te houden. Google houdt van een levende website die regelmatig voorzien wordt van verse content. 

Waarom een blog bijhouden jouw website, en dus je bedrijf verder helpt:


1. Mensen zijn blij wanneer jij gratis waarde deelt, in een wereld waar bijna niets gratis is, is het enorm verfrissend als jij dit anders doet. 

2. Jij bevestigt je status als expert binnen jouw vakgebied. Jij laat zien dat niets aan je aandacht ontsnapt en dat jij dé autoriteit bent. 

3. Je vergroot je naamsbekendheid, door regelmatig te bloggen en dit ook via social media te delen. 

4. Mensen blijven terugkomen naar je website, er is tenslotte regelmatig nieuwe content te vinden.

Goed, jij weet nu dat bloggen je bedrijf verder helpt. Maar de tijd om het te doen heb je nog steeds niet.

Scroll snel verder, want ik ga je probleem oplossen. 

Ik schrijf één, of meerdere keren per maand een blog die jij zo op je website kunt plaatsen. Volgen een vaste procedure, zo weten we allebei precies waar we aan toe zijn.

writing, workstation, office

Intake

Tijdens het intakegesprek bekijken we wie jij bent en wat je bedrijf doet. Natuurlijk kijken we ook naar de doelgroep, je ideale klant, en brengen we in kaart over welke onderwerpen we kunnen bloggen. Mijn insteek is thematisch, dit wil zeggen dat we zorgen voor relevantie door in te haken op actuele problemen en zaken die het nieuws halen.

Contentkalender

Naar aanleiding van ons intakegesprek stel ik een contentkalender op, met daarop een onderverdeling in thema's en onderwerpen. Zo weet je precies wanneer er een blog van jou verschijnt en hoe ver ik ben met schrijven. Door het document te delen kun je ook zelf onderwerpen en thema's toevoegen wanneer jij hier meerwaarde in ziet.

Schrijven blogteksten

Het schrijven van blogteksten is natuurlijk het belangrijkste in deze procedure. Aan de hand van de contentkalender werk ik altijd een aantal blogs vooruit, zodat eventuele wijzigingen nog tijdig doorgevoerd kunnen worden. De "drafts" bied ik ter beoordeling bij je aan. De lengte van de teksten is tussen 450 en 900 woorden, een prima lengte om voldoende waarde te delen voor je doelgroep.

Redigeren/aanpassen

Op basis van jouw feedback worden wijzigingen doorgevoerd - of niet wanneer er geen feedback is. Ook redigeer ik in deze fase de tekst en beoordelen we samen of deze "lekker loopt". Het is de bedoeling dat mensen deze blogs ook gaan lezen.

Afbeeldingen

Blogs worden vaak beter gelezen wanneer er ook een visueel element is. Juist, afbeeldingen. Het geeft je verhaal meer "body" en lees door de onderbreking ook lekkerder weg. Ik zoek naar afbeeldingen die jouw verhaal versterken, uiteraard is het mogelijk dat jij beeldmateriaal aanlevert.

Optioneel: delen via Social media

Als jouw blog gepubliceerd wordt, dan wil je dit natuurlijk van de daken schreeuwen. Of, je wilt het gewoon delen met de mensen die jou al volgen via Social media. Daar hoort natuurlijk een leuk stukje tekst bij dat mensen triggert om door te klikken naar je blog.

De investering om jouw website regelmatig van nieuwe content te voorzien bedraagt:

€ 149,- per maand (1 blog)*
€ 299,- per maand (2 blogs) *
€ 579,- per maand (4 blogs) *

Optioneel plaatsen op Social media inclusief post, kost € 45,- extra per post/blog.

Handig dat ik jou ook op het gebied van teksten blijven produceren kan ontzorgen, toch? Mocht je alvast inspiratie op willen doen, kijk dan zeker even op mijn eigen blogpagina. 

Ben ik best trots op namelijk.