SEA - Search Engine Advertising

Direct resultaat met gerichte zoekwoordcampagnes

SEA, oftewel Search Engine Advertising is een betaalde vorm van online marketing die wordt ingezet om, tegen betaling, beter gevonden te worden op specifieke zoektermen.

Wat is SEA?


SEA is een vorm van online adverteren in zoekmachines zoals Bing en Google. Je wordt hiermee beter gevonden op zoekwoorden die relevant zijn voor jouw bedrijf en ook je doelgroep. Kort gezegd: je betaalt om je online vindbaarheid direct te vergroten.

Gebruik maken van SEA is erg interessant daar jouw doelgroep zich voornamelijk online oriënteert op producten en diensten. Omdat deze mensen al op zoek zijn, is het een kleine stap om op jouw advertentie te klikken en dus direct naar jouw website te gaan. Het is een hele effectieve manier van adverteren die bovendien direct meetbaar is.

hoe werkt sea?

1.

Doel bepalen

Wat wil je met je campagne bereiken? Meer bezoekers voor je website, meer conversies of wil je werken aan je bekendheid (branding)?

2.

Zoekwoordenonderzoek

Welke zoekopdrachten zijn relevant voor jou en je doelgroep? Kijk hierbij naar het gemiddelde aantal zoekopdrachten maar ook naar de concurrentie. 

3.

Campagne aanmaken

Zet je campagne in elkaar en bepaal je budget. De advertentieroulatie komt hier ook aan bod. 

4.

Advertentiegroepen maken

Maak een duidelijk onderscheid tussen verschillende zoekopdrachten zodat je de teksten hier op kunt aanpassen. 

5.

Targeting

Waar wil je binnen de advertentiegroepen op gevonden worden? En waarop absoluut niet? Wil je landelijke dekking, of specifiek in je eigen buurt? 

6.

Teksten en extensies

Je zet de advertentieteksten in elkaar en bepaalt hier ook waar je teksten naar verwijzen (website of een specifieke pagina). 

7.

LIVE!

Als je alles naar tevredenheid hebt ingesteld dan is het tijd om je campagne te lanceren. Belangrijk is dat je de voortgang monitort en aanpast waar nodig. 

welke voordelen biedt sea?

Een goed opgezette AdWords campagne resulteert op korte termijn in de gewenste resultaten. Je wordt beter gevonden zonder maanden bezig te zijn met SEO. Scoor jij dus niet direct op bepaalde zoekwoorden, maar wil je dit wel? Zet een SEA campagne in en je ziet jezelf op korte termijn hoog in de zoekresultaten terug. Je hoeft hiervoor dus niet hoog te scoren in de organische zoekresultaten. 

Bij een AdWords campagne betaal je alleen voor de bezoekers die op jouw advertentie hebben geklikt en zo door zijn gegaan naar jouw website. Deze bezoekers hebben interesse in jouw product of dienst. Resultaat: je bevindt je direct in de volgende fase van het proces. 

Het Google netwerk bereikt ongeveer 90% van alle internetgebruikers. Er is dus een enorm potentieel qua bereik. 

Je advertentie opnieuw tonen aan mensen die al eerder interesse hebben getoond in jouw product of dienst? Wellicht staan deze mensen wel dicht bij een aankoop. AdWords campagnes bieden deze mogelijkheid, je bent op deze manier een stuk gerichter bezig. 

Een campagne opzetten en direct meer bezoekers voor je website?

Een goede online marketingstrategie is hard werken. Planning en uitvoering, beiden zijn belangrijk. Wij helpen jou graag de juiste keuzes te maken op het gebied van SEA, neem vrijblijvend contact op voor een advies op maat. 

Wesley van der Stel

SEO/SEA/Copywriting

Mobiel: + (0)6 21 19 49 61
info@wesleyvanderstel.nl
KvK: 72645024 te Rotterdam

Menu

AANBOD

Teksten schrijven/redigeren
Zoekwoordenonderzoek
Linkbuilding
Social Media
AdWords
SEO/SEA