Home » SEO teksten

SEO teksten

Beter gevonden worden door gewoon goede teksten

Cadeautje!

En nee, je hoeft geen e-mailadres achter te laten.

SEO teksten zijn een speciaal soort webteksten die speciaal geschreven worden aan de hand van de richtlijnen van zoekmachines. Vaak is dit Google, ruim 90% van de Nederlanders geeft de voorkeur aan de club uit Mountain View, CA.

Als we SEO teksten precies in een hokje moeten plaatsen, dan is het een vorm van content marketing. Hierbij draait het niet alleen om de tekst, maar ook om beeldmateriaal. Alle vormen van content dienen op de juiste manier op een webpagina te worden weergegeven, zodat bezoekers er daadwerkelijk iets aan hebben.

Waarschijnlijk heb je al eens gehoord dat je met SEO teksten beter gevonden wordt. Dat klopt.

Maar wist je ook dat het leidt tot meer kwalitatieve conversies op je website? Dat betekent, dat de betrokkenheidsacties op je website vooral van bezoekers komen die al naar jouw product of dienst op zoek waren.

Ik raad mijn pakket SEO teksten vooral aan bij bedrijven die al een website hebben, waar al een tijd niet naar de teksten is gekeken.

Mits de website technisch nog voldoet anno 2020, kan deze gewoon behouden blijven. Graag gedaan.

SEO, oftewel Search Engine Optimization, is een term die een tijd lang een hype is geweest. Veel copywriters en tekstschrijvers zijn zich hier in gaan specialiseren. Maar wat voegt een SEO tekstschrijver eigenlijk toe?

Hier ben ik best trots op. Volgens André Gussekloo, één van de eerste SEO tekstschrijvers in Nederland, voldoe ik aan alle voorwaarden om mensen te helpen met SEO teksten.

Alles-in-één oplossing op het gebied van SEO teksten, een boost voor je online vindbaarheid zodat jouw website nog jaren mee kan.

SEO teksten zijn niet alleen geschreven om beter gevonden te worden, ze zijn ook geschreven om de lezer wijzer te maken.

Intake

Tijdens het intakegesprek bespreken we onder andere waarom jij SEO teksten nodig hebt. We brengen in kaart welke teksten je al hebt en welke je daarvan wilt houden, vervolgens kijken we naar de unieke teksten die nieuw geschreven moeten worden. Uiteraard komt ook je doelgroep, je ideale klant, uitgebreid aan bod, wat we gaan schrijven is tenslotte niet alleen voor de zoekmachines. Heb je nog geen teksten? Dan raad ik je aan om bij mijn aanbod voor webteksten te kijken.

Zoekwoordenonderzoek

Weten waar je ideale klant aan denkt en wat deze voelt, is één ding. Als je dit weet, dan kun je onderzoeken waar dan online naar gezocht wordt. De uitkomst van dit onderzoek voegen we samen met het intakegesprek; we zijn klaar om te schrijven!

Optimaliseren + schrijven

Ik herschrijf de bestaande teksten én de unieke, nieuwe teksten.
- Ik ga uit van 5, maximaal 10 webpagina's
- Per pagina tussen 500 en 700 woorden

Titles & Tags

Natuurlijk is het belangrijk wat mensen lezen als ze op je website zijn. Minstens zo belangrijk is, dat mensen een goed idee hebben waar jouw teksten over gaan wanneer ze jouw website tussen de zoekresultaten zien staan. De paginatitels en meta-omschrijvingen worden aan de hand van het zoekwoordenonderzoek geoptimaliseerd.

Afbeeldingen

Ook de afbeeldingen en video's die jij op je website hebt staan, moeten voor zoekmachines een duidelijke omschrijving hebben. Zo kunnen ze zien waar jouw beeldmateriaal over gaat en hoe relevant dit is voor de zoekopdracht van de gebruiker. Wederom aan de hand van het zoekwoordenonderzoek.

Implementatie WordPress

Om de service zo compleet mogelijk te maken, bied ik ook aan om de geschreven teksten op je website te plaatsen. Dit geldt ook voor de paginatitels, meta-omschrijvingen en afbeeldingen. Hiervoor heb ik wel logingegevens voor WordPress nodig.

Jouw investering om beter gevonden te worden door je doelgroep...

… vertel ik je nadat we elkaar hebben gesproken. Ik wil jou eerst leren kennen, weten wat je doelen zijn en waarom je teksten wilt laten schrijven. 

SEO, oftewel Search Engine Optimization, is een term die een tijd lang een hype is geweest. Veel copywriters en tekstschrijvers zijn zich hier in gaan specialiseren. Maar wat voegt een SEO tekstschrijver eigenlijk toe?