SEO - Search Engine Optimization

Dé rode draad door je online marketingstrategie

SEO staat voor Search Engine Optimization. SEO zet je in om op een organische manier aan meer bezoekers voor je website te komen. ​

Wat is SEO?


SEO houdt in dat je website zo geoptimaliseerd wordt, dat deze hoger getoond wordt in de zoekresultaten bij zoekmachines zoals bijvoorbeeld Google. Als je de SEO-waarde van je website op wilt schroeven dan komt zowel de techniek achter de website als de teksten aan bod. Bij ons ligt de focus op het schrijven van kwalitatief hoogwaardige teksten, het optimaliseren van deze teksten alsook het doorverwijzen door middel van linkbuilding.

Wij werken met meerdere gerenommeerde partijen samen om websites op te bouwen of technisch te optimaliseren. Hiermee bieden wij alle mogelijkheden voor een goede basis onder jouw online marketingstrategie.

hoe werkt seo?

SEO staat in de basis op 4 pijlers: techniek, content, conversie en linkbuilding. Wil je optimale resultaten behalen, dan dien je met alle pijlers rekening te houden. Een website die technisch klopt maar geen goede content heeft, mist conversie. Klopt je content wel, maar is de structuur van je pagina niet logisch, dan verlaten bezoekers je website. Dit om je een klein idee te geven waarom SEO zo belangrijk is. 

1. Techniek

 • Structuur
 • Indexeerbaarheid
 • Mobielvriendelijkheid
 • Snelheid
 • Veiligheid

2. Content

 • Zoekwoorden
 • Titel- en metaomschrijvingen
 • Lengte
 • Visuals
 • Call to Action (CTA)

3. Conversie

 • Inzicht
 • A/B testen
 • Gebruikerservaring
 • Analyse (en optimalisatie)

4. Linkbuilding

 • Artikelmarketing
 • Startpagina's
 • Linkbaiting
 • ABC linkruil
 • Sponsoring

welke voordelen biedt seo?

Omdat de teksten gericht geschreven zijn voor jouw doelgroep, is de kans behoorlijk groot dat juist jouw doelgroep je beter weet te vinden. De mensen die op je website komen zijn dus al op zoek naar jouw product of dienst. Het gevolg: meer leads, offerteaanvragen en klanten. 

Wanneer je investeert in SEO, dan is dat een duurzame investering. Jij kent de doelgroep en je weet waarschijnlijk ook op welke vragen je de antwoorden moet weten. Hierdoor zijn de teksten heel gericht geschreven, waardoor de waarde die je toevoegt tot jaren na het opleveren van de teksten blijft. Dit in tegenstelling tot (traditionele) reclamecampagnes, waar je zichtbaarheid na het verlopen van de campagne verdwijnt. Nog een ander bijkomend voordeel, je betaalt niet per klik, de resultaten die je behaalt na het opleveren van de teksten kosten dus niets extra’s! 

Je zichtbaarheid is niet beperkt tot één zoekmachine. Wanneer je hoog staat in de zoekresultaten van Google, dan is de kans groot dat dit bij andere zoekmachines (Bing, Yahoo etc.) ook zo is. Een flinke boost dus voor je online zichtbaarheid!

Wanneer je site gekoppeld is aan analyse tools, dan zie je niet alleen hoeveel bezoekers je hebt maar ook welke zoekopdrachten zij hebben gebruikt. Hierdoor kun je de eerder geschreven teksten verder optimaliseren om nóg beter gevonden te worden en nog meer waarde te leveren. Dat dit een positief gevolg heeft voor de conversie spreekt voor zich. 

Veel onderzoek wordt vandaag de dag online gedaan. Toch zijn de traditionele marketingmiddelen nog steeds erg belangrijk. Heb je een campagne lopen op de radio, of wellicht zelfs op tv? Dan is het waardevol als je ook online hoog scoort. 

De basis onder jouw online marketing laten verzorgen?

Het bijhouden van je teksten is een activiteit die er voor de meeste ondernemers bij inschiet. Logisch, het levert niet direct resultaat en is bovendien best tijdrovend als je het goed wilt doen. 

 

Als SEO tekstschrijver begrijp ik dit principe maar al te goed. De teksten die je nu leest zijn ook het resultaat van lang brainstormen, uitwerken en vervolgens weer bijschaven. 

 

Echter, zoals met alles in de wereld van online marketing, alleen datgene wat echt oprecht de aandacht krijgt zal groeien. 

 

Wat ik jou bied is complete ontzorging, zodat jij verder kunt met waar jij goed in bent – het laten groeien van je business bijvoorbeeld. 

SEO biedt als grote voordeel dat er op een organische manier zoekverkeer naar je website wordt geleid. Een SEO tekstschrijver optimaliseert de teksten op je website zo, dat deze door zoekmachines beter gevonden worden.

Samen werken aan een goede basis onder jouw online marketingstratgie?

Een goede online marketingstrategie is hard werken. Planning en uitvoering, beiden zijn belangrijk. Wij helpen jou graag de juiste keuzes te maken op het gebied van SEO, neem vrijblijvend contact op voor een advies op maat. 

Wesley van der Stel

SEO/SEA/Copywriting

Mobiel: + (0)6 21 19 49 61
info@wesleyvanderstel.nl
KvK: 72645024 te Rotterdam

Menu

AANBOD

Teksten schrijven/redigeren
Zoekwoordenonderzoek
Linkbuilding
Social Media
AdWords
SEO/SEA