Home » Webteksten

Webteksten

Maatwerk teksten voor maatwerk websites

Webteksten zijn speciaal geschreven voor het internet.

Wat is er dan zo anders aan webteksten?

  1. Ze zijn korter dan standaardteksten en maken vooral gebruik van titels en tussenkopjes om de aandacht te trekken.
  2. Je kunt ze zo inrichten, dat mensen die naar jouw product of dienst zoeken op jouw website terecht komen.
  3. Ze komen snel tot de essentie van jouw boodschap.

Mensen zoeken op het internet wanneer ze zich oriënteren op een product of dienst. Met de juiste webteksten vinden deze mensen jouw website. Simpel.

Wanneer iemand op jouw website komt, dan moet het binnen drie seconden duidelijk zijn dat ze hier gaan vinden wat ze zoeken.

Lang verhaal kort, je kunt veel geld uitgeven aan het ontwerpen van een website, maar als je verhaal rammelt en niet vertelt wat je bezoeker verwacht, dan heb je er niet veel aan.

Ja, het is een leuk visitekaartje. Maar aanvragen, telefoontjes of andere vormen van contact ga je er niet mee krijgen.

Webteksten zijn de belangrijkste investering die je in je website gaat doen, zorg er voor dat je dit goed doet!

Vormgeving en beeldmateriaal trekken de aandacht, maar het is je verhaal dat mensen overtuigt.

Alles-in-één oplossing op het gebied van webteksten, daar heb je verder geen omkijken meer naar.

cms, wordpress, content management system

Intake

Tijdens het intakegesprek bespreken we niet alleen wie je bent en wat je bedrijf doet. We gaan dieper in op jouw ideale klant, waar deze aan denkt, wat deze voelt en hoe je deze in beweging kunt zetten. We brengen alles in kaart wat nodig is om de teksten te kunnen schrijven.

Zoekwoordenonderzoek

Weten waar je ideale klant aan denkt en wat deze voelt, is één ding. Als je dit weet, dan kun je onderzoeken waar dan online naar gezocht wordt. De uitkomst van dit onderzoek voegen we samen met het intakegesprek; we zijn klaar om te schrijven!

Schrijven webteksten

Ik schrijf een serie teksten voor jouw website, rekening houdende met jouw ideale klant en waar deze naar zoekt.
- Ik ga uit van 5, maximaal 10 webpagina's
- Per pagina tussen 500 en 700 woorden

Titles & Tags

Natuurlijk is het belangrijk wat mensen lezen als ze op je website zijn. Minstens zo belangrijk is, dat mensen een goed idee hebben waar jouw teksten over gaan wanneer ze jouw website tussen de zoekresultaten zien staan. Met het optimaliseren van paginatitels en meta-omschrijvingen ben jij ook hier van verzekerd.

Afbeeldingen

Ook de afbeeldingen en video's die jij op je website hebt staan, moeten voor zoekmachines een duidelijke omschrijving hebben. Zo kunnen ze zien waar jouw beeldmateriaal over gaat en hoe relevant dit is voor de zoekopdracht van de gebruiker.

Implementatie WordPress

Om de service zo compleet mogelijk te maken, bied ik ook aan om de geschreven teksten op je website te plaatsen. Dit geldt ook voor de paginatitels, meta-omschrijvingen en afbeeldingen. Hiervoor heb ik wel logingegevens voor WordPress nodig.

Jouw investering om je website te voorzien van topkwaliteit webteksten...

… verdient zich terug, want je website gaat er beter door presteren – neem snel contact op zodat we een kennismaking in kunnen plannen.

Neem nu contact op.

Webteksten schrijven vraagt om een andere aanpak dan drukwerk teksten. Lees hier waar je op moet letten bij het schrijven van een goede webtekst.